Nadia Murad entrevistada al Matí de Catalunya Ràdio

Nadia Murad va néixer a Kocho,  al nord de l’Iraq. Nadia anava a escola, volia ser professora d’història i maquilladora. El 3 d’agost de 2014 Daesh (Estat Islàmic) va atacar el seu poble i va emprendre una campanya genocida contra els membres de la minoria yazidita, de la qual Nadia i la seva família formaven part. Els homes podien escollir de convertir-se a l’islamisme o ser executats. Les dones joves com Nadia van ser venudes com esclaves sexuals. Les dones no tan joves, com la mare de Nadia, van ser assassinades. No tenien cap utilitat. En total Daesh va matar divuit membres de la família Murad.

Nadia va viure com esclava sexual al llarg de dos anys, fins que va aconseguir escapar. Ara viu a alemanya. Ha estat guardonada amb el Premi Sàkharov per la Llibertat de Consciència, i també amb el Premi per la Pau de l’Associació per les Nacions Unides a Espanya. És candidata al Premi Nobel de la Pau. Podeu seguir la feina de Nadia a la seva web, i també per twitter:

 

 

Avui Nadia ha estat entrevistada per Mònica Terribas al programa ‘El Matí de Catalunya Ràdio’. Podeu recuperar l’àudio aquí.

Si el que explica Nadia Murad no us sembla prou impressionant, quedeu-vos amb les paraules d’Eduard Sagarra, president de l’ANUE que avui era amb ella a la ràdio:

“Quan Nadia encara vivia a casa seva i la seva família era viva es reunien tots per veure els partits del Barça per televisió. Si ells podien veure els partits del Barça, nosaltres podem veure el seu patiment. La globalització és això“.

 

Foto:  Twiter @maticatradio

Anuncis