Coses que et canvien la vida i et fan feliç

La veritat s’escriu sense punts suspensius, i cal vigilar amb els parèntesis, les cometes, les admiracions i les cursives. Requereix pocs adjectius. Cap floritura. La veritat no necessita explicacions, ni repeticions. Li repel·leixen els tòpics: és millor buscar les pròpies paraules, i pot ser que acabis escrivint poesia. La veritat fa aquests regals. Exigeix coherència i endreç. I ser valent, no acabar fugint d’estudi. Tècniques.

Però el taller “Escriure la veritat” que imparteix en Carles Capdevila és més que això. En Capde fa un generosíssim exercici de sinceritat, i et convida molt fort a sincerar-te amb tu mateix. I aquest donar-se és encomanadís i de sobte els onze companys han teixit una xarxa on pots saltar sense por. I els confies la teva vida, a dotze desconeguts. N’hi ha que estàvem preparats per saltar. Altres ja ho han fet abans, i sembla que volin. Alguns tot just descobreixen que poden fer-ho. Dotze motius, dotze històries, dotze viatges d’endins a enfora. Cadascú el seu, tan privat i tan compartit.

És brutal, màgic. O còsmic, com diu l’Anna. Un taller d’escriptura que si et deixes,  t’allibera i et fa generós, i pacient. Et canvia la vida i et fa feliç.

Anuncis