El Gran Recapte: El millor i el pitjor de les persones

Cada any m’emociona veure els voluntaris que col·laboren amb el Banc dels Aliments, regalant un munt d’hores del seu temps, informant a tothom qui entra al supermercat què fan i per qui ho fan, explicant que totes les col·laboracions compten. Cada any m’emociona veure com els contenidors es van omplint. Sóc bastant descreguda de la bonhomia de la raça humana, així en general (en concret, és un altre tema!) però esdeveniments com El Gran Recapte em fan pensar que potser estic equivocada.

Avui era a la cua de la caixa supermercat, i la senyora que tenia al davant ha demanat si la bossa que li havien entregat a l’entrada els voluntaris d’El Gran Recapte es pagava. La caixera li ha contestat que no. La senyora ha omplert la bossa i ha deixat un paquet de fideus fora. Ha dipositat els fideus al contenidor, i ha sortit del supermercat amb la bossa d’El Gran Recapte plena amb la seva pròpia compra. L’ha carregada al seu flamant BMW de no menys de 50.000 € i ha marxat.

Gran Recapte 2015

L’any passat el Banc dels Aliments va ajudar a més de 150.000 persones. Parlem de donar-los menjar, de cobrir una necessitat absolutament bàsica. La senyora del flamant BMW de no menys de 50.000 € ha deixat només un paquet de fideus i ha robat una bossa de plàstic, per no pagar els cinc cèntims que costa la del supermercat. S’ha de ser molt miserable, molt trist i molt mala persona. S’ha de ser desgraciada.

L’any vinent em faré voluntària, vigilaré i posaré en evidència i avergonyiré tothom qui tingui aquest tipus de comportament. Quedeu avisats.

(Això ha passat a Alella, diumenge 29 de novembre, poc abans de les dues de la tarda. Per si la senyora em llegeix).

 

 

La PAC4 de Tècniques de RRPP consisteix a enviar -i veure publicades- deu “cartes al director” als principals diaris catalans i espanyols (han de tenir més de 75.000 lectors segons EGM). Aquesta va ser publicada en català al Diari de Tarragona el dia 30 de novembre de 2015   i en castellà al Diario de Burgos, el 29 de novembre i a La Nueva España el 5 de desembre