Poc respecte a la justícia

Fa uns mesos vaig ser citada com a testimoni a un judici civil. No vaig reconèixer ni el nom dels demandants (els qui demanaven el meu testimoni per donar suport als seus arguments).

A la citació hi apareixia el telèfon de la procuradora dels demandants. No vaig poder parlar amb ella, però vaig deixar el meu nom, el meu telèfon i la raó de la meva trucada. La citació va arribar al mes de maig, i el judici va tenir lloc el dimarts 13 d’octubre.

Arribat el dia ningú havia contactat amb mi. Vaig respondre a les preguntes dels advocats, i des del minut zero va quedar clar que el meu testimoni afavoria clarament els demandats, i per tant anava en contra dels que m’havien citat com a testimoni favorable. Així ho va entendre la jutgessa, que quatre dies més tard va dictar sentencia desestimant la demanda.

No puc arribar a entendre que algú estigui pagant honoraris a un advocat i una procuradora que tenen un comportament tan absolutament negligent. Però suposo que és un exercici d’estupidesa per part meva creure que en aquest país se li té el més mínim respecte a la justícia.

La PAC4 de Tècniques de RRPP consisteix a enviar -i veure publicades- deu “cartes al director” als principals diaris catalans i espanyols (han de tenir més de 75.000 lectors segons EGM). Aquesta va ser publicada en català a El Periódico el dia 19 d’octubre de 2015 i a El Punt Avui el dia 21 del mateix mes.

Anuncis