Senyor Cuní, això no és periodisme

Veiem primer el vídeo de Pilar Rahola i Josep Cuní, on diuen coses del tipus “Cal que ens preguntem si vull pels altres allò que no vull per a mi, o si vull per a mi el que no vull pels altres”, i també “Twitter és com la barra del bar” o “Twitter no és la veu del poble”. Tot plegat expressions que qualsevol de nosaltres ha dit alguna vegada, i difícils de discutir.

I tot seguit veiem el vídeo de l’entrevista que va fer Josep Cuní a la mare d’un home que va morir a l’accident de #Germanwings.  Aquesta dona va demanar participar al programa perquè necessitava parlar del seu dolor. I Josep Cuní li permet, i fins i tot l’ajuda amb les seves preguntes. Però el que fa Josep Cuní no és informació. No és d’interès periodístic. El testimoni que ens ofereix no aporta dades que l’opinió pública tingui dret a saber. No ofereix dades que en un futur hagin de servir de res, no evitarà que hi hagi un altre accident d’aviació. No ens prevé contra res.  No és, com afirma Pilar Rahola diverses vegades periodisme de servei públic.

Quan has vist el segon vídeo, el de l’entrevista, tornes a veure el primer i el discurs de Pilar Raola i Josep Cuní fa molta vergonya, i molt de fàstic.

Anuncis